NL | FR

Biodiversiteit omvat alle dieren, planten, paddenstoelen en andere levensvormen en zorgt voor zuurstof, voedsel, geneesmiddelen, zuivere lucht en water, enz. Biodiversiteit is leven! Dat leven is echter in gevaar: soorten verdwijnen aan een alarmerende snelheid... Doe mee en zet je in voor het leven op onze mooie planeet! 

Kies jouw actie!

... of kies meteen meerdere acties!

Al 118376 engagementen dankzij 16882662 geëngageerde personen.

Tip van de dag!

Inschrijven RSS

Ik verwelkom de biodiversiteit in de stad … al heb ik geen tuin!

Laat op terrassen, op balkons, op vensterbanken, in binnenplaatsjes, onder de bomen in de straten … inheemse planten groeien: die zijn vanzelfsprekend aan ons klimaat en onze fauna aangepast. Kies er – als je er plaats voor hebt – met heel uiteenlopende bloeitijden, zodat je het hele jaar door van hun bloemenpracht geniet!

Voor een voldoende beschaduwde gevel is klimop een uitstekend idee: zijn nectarrijke bloemen in de late herfst, zijn bessen in de winter en zijn groenblijvend gebladerte bieden voedsel en beschutting aan talrijke dieren. Je kan langs een raamwerk kamperfoelie laten klimmen, die in de zomeravonden zo heerlijk geurt, of een braamstruik, die met zijn stekels zijn gasten tegen katten beschermt. En dan is er nog hop, heggenrank, bosrank … 

Tip van de dag

Bestel hier het gratis boekje met 366 tips voor de biodiversiteit.

Bestel
Deel