NL | FR

Biodiversiteit omvat alle dieren, planten, paddenstoelen en andere levensvormen en zorgt voor zuurstof, voedsel, geneesmiddelen, zuivere lucht en water, enz. Biodiversiteit is leven! Dat leven is echter in gevaar: soorten verdwijnen aan een alarmerende snelheid... Doe mee en zet je in voor het leven op onze mooie planeet! 

Kies jouw actie!

... of kies meteen meerdere acties!

Al 118320 engagementen dankzij 16882526 geëngageerde personen.

Tip van de dag!

Inschrijven RSS

Ik geef ’s zomers geen brood aan de eenden.

Brood is geen volwaardig voedsel voor watervogels. Als ze er te veel van krijgen, zoeken ze geen ander eten (insecten, graankorrels …) en krijgen ze te weinig essentiële voedingsstoffen binnen.

Maar het is nog erger: wie in de zomer eenden voert, tekent misschien hun doodsvonnis! In dit jaargetijde warmt het water in vijvers en waterbekkens op. Het zuurstofgehalte neemt dan af, vooral als het water ondiep is en er geen fontein spuit.

In die omstandigheden gedijt Clostridium botulinum, een bacterie die botuline produceert. Dit uiterst krachtige gif kan een vaak fatale spierverlamming veroorzaken, vooral na de inname van besmet voedsel, zoals het brood dat in de vijver dobbert. 

Tip van de dag

Bestel hier het gratis boekje met 366 tips voor de biodiversiteit.

Bestel
Deel