NL | FR

Biodiversiteit omvat alle dieren, planten, paddenstoelen en andere levensvormen en zorgt voor zuurstof, voedsel, geneesmiddelen, zuivere lucht en water, enz. Biodiversiteit is leven! Dat leven is echter in gevaar: soorten verdwijnen aan een alarmerende snelheid... Doe mee en zet je in voor het leven op onze mooie planeet! 

Kies jouw actie!

... of kies meteen meerdere acties!

Al 118425 engagementen dankzij 16882735 geëngageerde personen.

Tip van de dag!

Inschrijven RSS

Ik ben zuinig met water in de tuin.

Plant inheemse soorten die tegen droogte bestand zijn (ijzerkruid, salie, look …) of die met hun wortels het water diep onder de grond zoeken (bieten, aardappelen …). Winterharde planten drinken minder dan eenjarige.

Zet de planten met een even grote behoefte aan water bijeen. Schoffel regelmatig en bedek de bodem met stro, compost of bodembedekkers zoals klimop: zo moet je minder vaak begieten. Bedenk ook dat lang gras (minstens 7 cm) langer vochtig blijft dan een kort gemaaid gazon.

Vang regenwater op en begiet zo dicht mogelijk bij de wortels. Doe dit ’s avonds of ’s morgens vroeg, want dan is er minder verdamping. Gebruik een druppelteller bij planten met ondiepe wortels, die een voortdurende watertoevoer vereisen. 

Tip van de dag

Bestel hier het gratis boekje met 366 tips voor de biodiversiteit.

Bestel
Deel