NL | FR

Biodiversiteit omvat alle dieren, planten, paddenstoelen en andere levensvormen en zorgt voor zuurstof, voedsel, geneesmiddelen, zuivere lucht en water, enz. Biodiversiteit is leven! Dat leven is echter in gevaar: soorten verdwijnen aan een alarmerende snelheid... Doe mee en zet je in voor het leven op onze mooie planeet! 

Kies jouw actie!

... of kies meteen meerdere acties!

Al 118147 engagementen dankzij 16759439 geëngageerde personen.

Tip van de dag!

Inschrijven RSS

Ik zet thuis een wormenbak.

Zelfs als je geen tuin hebt, kan je biologisch afbreekbaar afval composteren. Een wormenbak neemt niet veel plaats in, is goedkoop en stinkt niet. Na twee tot drie maanden levert hij percolaat (vloeibare meststof, die je tien keer moet verdunnen) en een uitstekend compost, die de potgrond voor je zaailingen en kamerplanten rijker maakt.

Om zelf een wormenbak te maken, heb je alleen drie stapelbakken en een deksel in ondoorzichtige kunststof nodig. Boor in de bodem van twee bakken ongeveer twintig gaatjes van 6 tot 8 mm. De onderste bak vangt het percolaat op, in de twee bovenste leven de wormen, die van de ene naar de andere bak verhuizen. Maak voor de verluchting ook enkele gaten in het deksel, maar span er gaas over. 

Tip van de dag

Bestel hier het gratis boekje met 366 tips voor de biodiversiteit.

Bestel
Deel