NL | FR

Biodiversiteit omvat alle dieren, planten, paddenstoelen en andere levensvormen en zorgt voor zuurstof, voedsel, geneesmiddelen, zuivere lucht en water, enz. Biodiversiteit is leven! Dat leven is echter in gevaar: soorten verdwijnen aan een alarmerende snelheid... Doe mee en zet je in voor het leven op onze mooie planeet! 

Kies jouw actie!

... of kies meteen meerdere acties!

Al 117207 engagementen dankzij 14687996 geëngageerde personen.

Tip van de dag!

Inschrijven RSS

Ik wil niet te veel beton rond mijn huis.

Is het plaatsje achter je huis betegeld of neemt een betonnen terras een flinke hap uit je tuin? Vervang tegels en beton door grind, hout met FSC- of PEFC-keurmerk of – veel beter nog – door planten. Zo vind je er koelte in de zomer en stroomt het regenwater niet te snel weg. Maar bovenal: het is goed voor de biodiversiteit!

Voor opritten en autostaanplaatsen kies je voor grastegels, bij voorkeur in gerecycleerd of ecologisch materiaal. Dat zijn tegels met gaten waardoor gras, klaver, madeliefjes … kunnen groeien, zonder dat ze last hebben van de auto’s. Bovendien worden insecten en andere ongewervelde dieren hier niet verpletterd en kan het regenwater in de grond sijpelen. 

Tip van de dag

Bestel hier het gratis boekje met 366 tips voor de biodiversiteit.

Bestel
Deel