NL | FR

Biodiversiteit omvat alle dieren, planten, paddenstoelen en andere levensvormen en zorgt voor zuurstof, voedsel, geneesmiddelen, zuivere lucht en water, enz. Biodiversiteit is leven! Dat leven is echter in gevaar: soorten verdwijnen aan een alarmerende snelheid... Doe mee en zet je in voor het leven op onze mooie planeet! 

Kies jouw actie!

... of kies meteen meerdere acties!

Al 117427 engagementen dankzij 14688290 geëngageerde personen.

Tip van de dag!

Inschrijven RSS

Ik verdelg bladluizen en bladvlooien op natuurlijke wijze.

Spuit de bladeren met water af en verwijder de aangetaste delen. Besproei – desnoods meermaals – met water met 3 % bruine zeep, met 20 maal verdunde gier van netels of varens of met een aftreksel van look en ui.

Geef hun natuurlijke vijanden (inheemse lieveheersbeestjes, zweefvliegenmaden, gaasvliegen, oorwurmen …) een schuilplaats.

Bevestig een lijmband onderaan de geteisterde stammen en takken, zodat de mieren er niet bij kunnen. Mieren beschermen bladluizen immers tegen hun vijanden, want ze zijn verzot op de honingdauw die deze beestjes afscheiden!

Denk eraan dat Oost-Indische kers (Tropaeolum sp.) bladluizen aantrekt, terwijl kamferalsem (Artemisia alba) en wijnruit (Ruta graveolens) ze uit de buurt houdt. 

Tip van de dag

Bestel hier het gratis boekje met 366 tips voor de biodiversiteit.

Bestel
Deel