NL | FR

Bloembezoekende insecten (Limburg)

thumbnailTaal: Nederlands
Thema: Biodiversiteit
Niveau: Basisonderwijs - 1ste graad SO - School

Beschrijving

Bloemen en insecten kunnen niet zonder elkaar. Bloemen hebben insecten nodig om te zorgen voor de bestuiving, insecten leven van de stuifmeelkorrels en de nectar die ze in de bloemen vinden.

Insecten en bloemen hebben zich in de loop der tijd aan elkaar aangepast. Tijdens de inleidende activiteit maken de leerlingen kennis met de delen van een bloem. Dit zowel aan de hand van modellen als door het bestuderen van een echte bloem.

 

De hoofdactiviteit is opgebouwd uit verschillende opdrachten. Eerst maken de leerlingen kennis met de wereld van de bloemen. Daarna is het leven van de insecten aan de beurt. In de naverwerking komt de samenwerking tussen bloemen en insecten aan bod.

 

Daarna kan de klas een top vijf samenstellen van de actiefste insecten, de drukst bezochte bloemen, bloemen die verschillende insecten lokken en insecten die verschillende bloemen bezoeken.

 

Leeftijd: 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar lager onderwijs en ouder | Periode / seizoen: April - mei - juni - juli - augustus | Tijdsduur: 1,5 tot 2u

 

Klik hier voor meer informatie.

Uitgever

Milieu- en Natuurcentrum Heempark

Deel